Mulla Mohsin Faiz Kashani kirjoittaa kirjassaan Al Waafi luvussa "A Woman's right over her Husband" että on kerrottu Pyhän Profeetan sanoneen (s.a.w.), että jotkut ihmiset kysyivät häneltä naisen oikeuksista aviomieheensä. Hän (s.a.w.) vastasi: "Hänen (miehen) tulisi olla välittämättä hänen (naisen) pienistä virheistä ja jos hän (nainen) tekee suuren virheen sitten hänen (miehen) tulisi antaa hänelle anteeksi."<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Shahab Abdo Rabbeh kertoo että, kysyin Imam Sadiqilta (a.s.) naisen oikeuksista mieheensä Hän (a.s.) vastasi: "Hänen (miehen) tulisi täyttää kaikki hänen (naisen) perustarpeet eikä terrorisoida häntä vihastumalla kerta toisensa jälkeen. esim. täytettyään hänen (naisen) tarpeensa, olemalla ystävällinen ja hellä häntä kohtaan hän (mies) on, vannon Allahin nimeen, täyttänyt vaimonsa oikeudet."

Vaimon oikeuksista huolehtimisen tärkeyttä voidaan arvioida Jumalan Lähettilään (s.a.w.) hadithilla, jossa hän sanoo: "Paras teidän joukostanne on se joka huolehtii vaimonsa oikeuksista parhaalla mahdollisella tavalla ja minä olen teidän joukostanne paras huolehtimaan vaimojeni oikeuksista."

A. Tärkeys auttaa vaimoaan kotona

Eräänä päivänä Jumalan Lähettiläs (s.a.w.) teki vierailun Imam Alin ja Fatemahin (a.s.) kotiin. Hän näki että Imam Ali (a.s.) oli siivilöimässä palkokasveja ja Fatemah (s.a.) oli kiireessä ruuanlaiton kanssa. Huomioituaan tämän Pyhä Profeetta (s.a.w.) huomautti "Oi Ali, en puhu muuta kuin mitä minulle ilmoitetaan. Kuka tahansa auttaa vaimoaan tämän kotiaskareissa saavuttaa palkinnon yhden vuoden palvonnasta, jonka (palvonnan) määrä on sama kuin hänen vartalonsa ihokarvat. Tämä palvonnan vuosi tulee olemaan, kuin hän olisi paastonnut sen päivät ja rukoillut sen yöt. Allah palkitsee hänet samalla tavalla kuin kaikki kärsivälliset, Hazrat Dawoodin (a.s.) ja Hazrat Isan (a.s.)."

B. Huonon käytöksen seuraukset perheessä

Imam Reza (a.s.) sanoo: "Jokaisen miehen tulisi ponnistella tehdäkseen vaimonsa ja lapsensa (olon) turvalliseksi kykynsä mukaan, koska jos hän on tiukka ja epäystävällinen heille, ja jos heidän oikeutensa laiminlyödään, he tulevat toivomaan hänen kuolemaansa."

Kun Saad ibne Maaz, suuri Pyhän Profeetan (s.a.w.) seuralainen kuoli, hän (s.a.w.) itse osallistui tämän hautajaistoimiin ja kantoi tätä usean kerran huomattavana kunnianosoituksena. Sitten hän laski hänet hautaan ja hautasi hänet omilla käsillään. Nähdessään tämän Profeetan (s.a.w.) tunnollisuuden Saadin äiti huusi "Onnittelut, Oi poikani menossa Paratiisiin." Kuullessaan tämän Islamin Lähettiläs (s.a.w.) sanoi: " Odota, älä kiirehdi pahoihin asioihin. Poikasi on suuressa tuskassa ja kärsimyksessä tällä hetkellä." Kun ihmiset kysyivät syytä tähän tilaan, hän (s.a.w.) vastasi, "Hän käyttäytyi hyvin pahasti perheensä jäseniä kohtaan."

C. Vaimon oikeudet Imam Sajjadin (a.s.) mukaan:

"On vaimosi oikeus, että sinun tulee tietää, että Allah on tehnyt hänet sinulle rauhaksi ja lohduksi (huolissa), ja ystäväksi ja suojaksi (syntejä vastaan).

Ja samoin on teidän kummankin velvollisuus kiittää Allahia puolisostanne ja tietää, että hän (puoliso) on Allahin armo teille. Ja on pakollista pitää hyvät suhteet tämän Allahin armon (eli vaimon) kanssa ja kunnioittaa häntä ja olla ystävällinen hänelle, vaikka oikeutesi häneen olisivat suuremmat . Ja hän (vaimo) hyväksyy loppujen lopuksi kaiken hyvän ja huonon sinussa niin kauan kuin se ei ole syntiä. Joten hänellä on oikeus rakkauteen ja toveruuteen ja lepopaikkaan (eli kotiin) niin että luonnolliset tarpeet tyydytetään ja tämä on itsessään suuri velvollisuus. Ja ei ole muuta voimaa kuin Allah."